Mercimek Çorbası
Ciğer Tava(Arnavut Ciğeri),
Pirinç Pilavı,
Garnitür olarak Soğan,domates,biber
Ayran,
Şeftalili Muhallebi
CİĞER TAVA(ARNAVUT CİĞERİ)
MALZEMELER:
1kilo ciğer,
1 su bardağı un,
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Ciğerin zarı soyularak kuşbaşı doğranır.Bir kaç su yıkanarak süzdürülür.Tuzu atılarak un serpilir ve karıştırılır.Tavaya yağ konularak ısıtılır.Ciğerlerin unları silkelenerek fazla unlar üzerinden dökülüp ciğerler yağa bırakılır.2-3 dakika süre içinde kızaran ciğerler servis tabağına alınır.Yanında soğan biber,domates ve ayranla servis edilir.
HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
No comments:
Post a Comment