Friday, August 3, 2012

İFTAR MENÜLERİ-15-




Ramazan-ı Şerif 15.günü iftar menü önerisi:

Mercimek Çorbası

Ciğer Tava(Arnavut Ciğeri),

Pirinç Pilavı,

Garnitür olarak Soğan,domates,biber

Ayran,

Şeftalili Muhallebi

                                                 CİĞER TAVA(ARNAVUT CİĞERİ)

              MALZEMELER:

 1kilo ciğer,

1 su bardağı un,

1 su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

           

                      YAPILIŞI:

     Ciğerin zarı soyularak kuşbaşı doğranır.Bir kaç su yıkanarak süzdürülür.Tuzu atılarak un serpilir ve karıştırılır.Tavaya yağ konularak ısıtılır.Ciğerlerin unları silkelenerek fazla unlar üzerinden dökülüp ciğerler yağa bırakılır.2-3 dakika süre içinde kızaran ciğerler servis tabağına alınır.Yanında  soğan biber,domates ve ayranla servis edilir.

                                                   HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

No comments:

Post a Comment