Saturday, July 28, 2012

İçli Köfte Nasıl Yapılır? İçli Köfte Tarifi

Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, orjinal adı "Kibbe"dir içli köftenin. Bu yazımızda içli köftenin nasıl yapıldığına değineceğiz. İçli köftenin tarifi nedir, içli köftede hangi malzemeler kullanılır. İşte size içli köfte tarifi:




İçli köfte harcı için:


  • 300 gram kıyma 

  • 3-4 adet soğan 

  • 1 türk kahve fincanı sıvıyağ 

  • 1 yemek kaşığı salça 

  • 1 avuç ceviz (tercihe göre miktar artırılabilir) 

  • kekik, nane,pul biber,tuz (bunlar damak tadına göre ilave edilir.)



İçli köfte hamuru için:


  • 2 su bardağı ince bulgur 

  • 2 su bardağı irmik 

  • 1 yemek kaşığı tuz 

  • yarım su bardağı su 

  • 2 adet yumurta 

  • 1 yemek kaşığı un

İçi İçin:

Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Küçük küçük doğramış olduğumuz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymamızı ilave ediyoruz ve güzelce pişiriyoruz. Kıyma pişince salçamızı ilave ediyoruz.salçayla bir miktar kavurduktan sonra baharatları ilave ediyoruz ve cevizleri ilave ediyoruz. 3-4 dakika kavurup altını kapatıp harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için:

Önceden 2 su bardağı sıcak su ile bulgurumuzu ıslatmaya bırakıyoruz.Islatmış olduğumuz bulgurun üzerine irmiğimizi ilave ediyoruz. Yumurtayı ilave ederiz tuzumuzu ilave ederiz ve yoğurmaya başlarız.Hamurumuz toparlanana kadar iyice yoğururuz.Katı bir hamur kıvamı oluncaya dek yoğurulur. Hamurumuz hazır olduğunda sıra şekil vermeye gelir. Hamurdan bezeler alır ve avuç içi büyüklüğünde yuvarlak şekilde açarız. yapmış olduğumuz yuvarlağı elimizi ıslattıktan sonra elimize alıp içerisine harcı göz kararı doldurup yuvarlagı ucundan başlayarak kapatırız ve avucumuzun içinde döndürmeye başlarız ve böylelikle elips şeklini almış olur.

Kızartması için bol kızgın yağımızın içine 3-4 adet şeklinde kızartırız miktarı çok çok kızartmamaya dikkat etmeliyiz. Çünkü köfteleri çok fazla atılırsa yağın kızgınlıgı soğuyacağı için güzel kızarması zor olur.























No comments:

Post a Comment